2014. július 12., szombat

Az én műhelyem



Évi műhelye oldalán olvastam a felhívást, akinek kedve van mutassa be a műhelyét.
Ez most nagyon kapóra jött, vettem egy mély levegőt, és befejeztem a már régóta húzódó rendrakást és selejtezést.
Elmondhatom, szerencsés helyzetben vagyok, nekem egy egész szobám van a varrásra, ha abbahagyom, nem nagyon kell elpakolni, csak becsukom az ajtót.  :)

De most kinyitom:



Régóta varrok  és nagy gyűjtögető is vagyok, ennek megfelelően a korábban tágas szoba egyre kisebbnek tűnik. Plafonig ér a polc, tele varrnivalóval. Új anyagot viszonylag ritkán veszek, szeretem a turkálós, piacos anyagokat, ezek már bizonyítottak, nem mennek össze a mosásban és a színüket sem eresztik már.
Az asztalomhoz mindét oldalán odaülhetek, két varrógépem is van. Az öreg Naumann idestova harminc éve szolgál, nagyon szeretem, felváltva varrok vele és az újabbal.

A foltvarráshoz szükséges vonalzókat egy praktikus tartóban tartom, hogy mindig kéznél legyenek.  Egy ismerős asztalos bácsi készítette.


A cérnák is kéznél vannak, az asztalom végéhez illesztett szekrényke fiókjában várják, mikor kerülnek sorra. A szekrénykén tartok még sok mindent, amit poharakba lehet állítani, ollókat, tollat, ceruzát, filctollakat.

A szekrényke aljában tartom a szabásmintákat, tasakban lefűzöm dossziékba a bevált sablonokat, így könnyen előkereshetők. Van még egy sokfiókos dobozom, ebbe azokat a textildarabokat teszem, amelyekre már vasaltam kétoldalas ragasztót. Sokat készítek applikációt, ilyenkor csak választani kell!

Persze még a Pinterest előtti időkből való újságoknak, fénymásolásoknak is hely kellett, téma szerint csoportosítva dobozoltam be őket. A polc tetején az itthon festett anyagjaim vannak és az ismerősöktől összekéregetett régi, használhatatlan cd-k, melyekre képeket varrok.

A fel nem függesztett foltvarrásokat összetekerve tárolom. 

Szeretem, ha rend van körülöttem, de nagyon nehezemre esik megtartani...Itt egy ritka, múló pillanat:


A varrószobám berendezésekor inkább a praktikumra törekedtem, de azért tudok mutatni egy két érdekesebb részletet:

Ezen a képen a kosárkában előre összekészített hozzávalók vannak apróbb kézi varrásokhoz. Volt egy idő, mikor a csoportunkkal sokat jártunk apró falvakba kiállítani és ott varrtunk a bátor jelentkezőkkel. A pici kép gyűjtemény apró papírra varrásos minták, egyenként bekeretezve.

Nagy kedvenceim a pepita anyagok, őket külön is tárolom. 

Két régebbi szekrényem van még tárolásra, sok minden elnyelnek szerencsére. Nagy kedvencem nekem is a veszprémi piac, a mini varrógépek, vasalók onnan jöttek haza velem. És még sok minden más is...  :)

Említettem az elején a gyűjtögetést...Kavicsokat is gyűjtök, hogy behorgoljam őket:

Most még meggymagot is, újabb nyuszkók hasába kerül levendulával. 

Erre az asztalkára most egy kisebb kiállítást pakoltam, mindenféle kincsek innen-onnan.Nagymamáim lekváros üvege (most üvegpasztillával megtöltve) és ollója, Anyukám öreg mérőszalagja emlékeztet a régi időkre. 

Ez a gurulós asztalka a nappaliban van, de a fotózás kedvéért behoztam ide. Egy régi német szomszédasszonyomtól kaptam, még az anyukájáé volt.


Nagyon praktikus, teteje elhúzható, fiókja is van, és legalul egy kosár is! 

Örülök, hogy benéztél hozzám!










1 megjegyzés:

  1. Igazán irigylésre méltó a varrószobád és legfőképp ami mögötte van! Tetszik!

    VálaszTörlés